24-uurs Apotheekvoorziening Gezondheidscentrum Meerstad


Sinds 1 oktober 2023 vind je in Meerstad een apotheekvoorziening die 24/7 geopend is! Service Apotheek Oosterhaar heeft een uitgifte-robot geplaatst bij Gezondheidscentrum Meerstad.

In het gezondheidscentrum waren initieel een beperkt aantal partijen verzameld, zoals fysiotherapeuten, logopedisten en verloskundigen.

 
Twee belangrijke veranderingen

In 2021 hebben zich een tweetal belangrijke veranderingen voorgedaan.

In de eerste plaats hebben de vaste gebruikers aan de Waterviolier de handen ineengeslagen om de huidige voorziening een nieuw leven te geven. Hiervoor zijn zij actief in overleg getreden met nieuwe gebruikers.

Daarnaast heeft in 2021 de eerste vaste huisarts haar start gemaakt in het stadsdeel Meerstad. Allen waren het erover eens dat een snelgroeiend stadsdeel als Meerstad een groter en veelzijdiger gezondheidscentrum verdient dan het nu heeft!


Huisarts en apotheek erbij
 

Sinds 1 april dit jaar heeft huisarts Verbeek van Buuren als vierde vaste gebruiker een spreek- en behandelkamer ingericht aan de Waterviolier.

Vanaf oktober kun je daarnaast ook je medicatie ophalen in het gezondheidscentrum: Service Apotheek Oosterhaar heeft een uitgifteautomaat geplaatst, waardoor je jouw medicatie in het gezondheidscentrum kunt ophalen.

Hiermee is een belangrijke aanzet gegeven tot een veelzijdiger collectief van zorgverleners om jou te voorzien van de beste zorg in Meerstad!

Momenteel kun je bij Gezondheidscentrum Meerstad terecht bij de verloskundige, huisarts, apotheek, fysiotherapeut, logopedist en tandarts.


Groter gezondheidscentrum 

Hoewel we blij zijn met de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, biedt de huidige voorziening aan de Waterviolier geen mogelijkheden voor verdere groei. Dit terwijl Meerstad – ook de komende jaren – groter zal worden.

De oplossing hiervoor ligt in de ontwikkeling van een groter, permanent en toekomstbestendig gezondheidscentrum. Dit is geen eenvoudige opgave, maar de ambities blijven groot!


Meer weten?

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de komende periode? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die de zorgverleners in Meerstad nu al kunnen bieden? Kom dan eens langs bij Gezondheidscentrum Meerstad of volg ons via GezondheidscentrumMeerstad.nl